Rondreis Zuid-Noorwegen

Maak je een rondreis door Zuid-Noorwegen, dan wacht je een ontzettend veelzijdig landschap.

Rondreis door Zuid-Noorwegen

Genieten van de kust en wandelen in de bergen

Maak je een rondreis door Zuid-Noorwegen, dan wacht je een ontzettend veelzijdig landschap. Waar je de ene dag lekker dobbert in zee, beleef je de volgende dag de mooiste avonturen in het groene bergachtige landschap. Ervaar de lokale cultuur in de badplaatsen van Noorwegen of ga rustig naar het binnenland vol ongerepte hoogvlaktes.

Onze rondreistips door Zuid-Noorwegen

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven

De kustlijn van Sørlandet

Tijdens je rondreis door Zuid-Noorwegen ontdek je de historische streek Sørlandet. De vele kustplaatsjes in deze regio kenmerken zich door hun authentieke rode huisjes en het prachtige uitzicht over de zee. Zo vind je hier Kristiansand: een schilderachtige stad aan de mond van rivier de Otra. Bewonder de vuurtoren Odderøya of breng een bezoek aan de eeuwenoude kathedraal. Vanaf de kust bereik je ook talloze eilandjes, waaronder Flekkerøy. Hier geniet je van de rustige sfeer en maak je prachtige wandelingen aan de waterkant.

Het bergplateau Hardangervidda is tijdens je rondreis door Zuid-Noorwegen niet te missen.

Bijzondere natuurgebieden in het Noorse landschap

Trek eropuit in het Langedrag Naturpark, waar nog altijd wilde wolven ronddwalen. Ook het bergplateau Hardangervidda is tijdens je rondreis door Zuid-Noorwegen niet te missen. Dit is de grootste hoogvlakte van heel Europa, waar robuuste rotsen en uitgestrekte meren samenkomen. Trek je wandelschoenen aan en beklim de hoge bergen, of ga juist op zoek naar de duizenden wilde rendieren die zich in dit natuurgebied thuis voelen.