Rondreis Zuid-Portugal

 De Atlantische Oceaankust van de Algarve heeft echter ook van alles te bieden voor geschiedenis- en natuurliefhebbers op rondreis door Zuid-Portugal.

Op rondreis door Zuid-Portugal

Het zuiden van Portugal is een populair reisdoel voor zon-, zee- en strandliefhebbers. De Atlantische Oceaankust van de Algarve heeft echter ook van alles te bieden voor geschiedenis- en natuurliefhebbers op rondreis door Zuid-Portugal.

Onze rondreistips naar Zuid-Portugal

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven

Loulé en Silves

Met een historie die teruggaat tot ver voor de jaartelling is Loulé een van de oudste Zuid-Portugese steden. Het middeleeuwse Castelo de Loulé getuigt van de vele eeuwen die voorbijgingen, en ook de São-Clementekerk maakt al sinds mensenheugenis deel uit van het stadsbeeld. Een prachtig dorpje om gedurende je rondreis door Zuid-Portugal te stoppen is Silves. De witte huizen, hellende straatjes, kleurrijke tuinen en indrukwekkende burcht maken een bezoek zonder meer de moeite waard.

De omvangrijkste stad én het toeristische centrum van de Algarve is Faro, breng een bezoek aan deze stad tijdens een rondreis in Zuid-Portugal.

Faro, de grootste Algarve-stad

De omvangrijkste stad én het toeristische centrum van de Algarve is Faro. Het staat bekend om zijn oude binnenstad, de omringende heuvels, de lange zandstranden en het nabijgelegen lagune- en natuurgebied Ria Formosa. In het natuurpark leven talloze vogelsoorten. Rond Ria Formosa liggen meerdere sfeervolle plaatsjes, waaronder Santa Luzia met zijn inktvisspecialiteiten en het pittoreske heuveldorp Cacela Velha. Hier kan je tijdens je rondreis door Zuid-Portugal het hooggelegen kasteel Fortaleza de Cacela bekijken.