Rondreis Noord-Spanje

Het is een prachtig gebied voor een rondreis door Noord-Spanje.

Rondreis door Noord-Spanje

Ontdek de prachtige natuur met talrijke bossen, glooiende heuvels en pittoreske dorpjes

Noord-Spanje heeft als bijnaam "het groene Spanje", vanwege de talrijke naald- en loofbossen en de schitterende groene heuvels. Het is een prachtig gebied voor een rondreis door Noord-Spanje. De natuur in dit gebied is enorm divers, mede dankzij de vele regio's met elk zijn eigen, kenmerkende landschap. Zo liggen in het noordwesten de Pyreneeën met hun steile bergkliffen. En in La Rioja tref je glooiende natuurlandschappen met prachtige wijngaarden. Daarnaast heeft Noord-Spanje een schitterende kust met ruige kliffen, vredige vissershavens en lieflijke baaien.

Onze rondreistips door Noord-Spanje

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven

Vogelliefhebbers trekken tijdens een rondreis naar Noord-Spanje naar de Cabo Ortegal

Prachtige natuur in Galicië

In het meest noordwestelijke stukje van Spanje tref je tijdens een rondreis door Noord-Spanje de regio Galicië. Een van de bekendste bezienswaardigheden in dit gebied is de Playa de las Catedrales. Je vindt hier, bij Ribadeo, een strand met natuurlijk gevormde rotsbogen. Iets ten westen ligt het natuurpark Fragas do Eume, met schitterende bossen. Vogelliefhebbers trekken naar de Cabo Ortegal. Deze kaap in het uiterste noorden van La Coruna herbergt de Costa da morta. Deze naam dankt de kust aan de vele schipbreuken in het verleden. Tegenwoordig is deze kust echter een levendige broedplaats voor honderden vogels. Een belangrijke trekpleister in dit gedeelte van Noord-Spanje is het pelgrimsoord Santiago de Compostela.

De ruige kusten van Asturië

Asturië in Noord-Spanje wordt gekenmerkt door ruige kusten en een groene natuur. Maak tijdens een rondreis door Noord-Spanje een tussenstop in natuurpark Somiedo. Wandel door dit oogverblindende gebied met glooiende weilanden en bossen, glasheldere meren en reusachtige bergen. Ga met een ranger in dit prachtige natuurgebied op pad en spot de bruine beer en de wolf.

Wie tijdens een rondreis door Noord-Spanje op zoek is naar imposante bergtoppen, reist af naar de bergketen Picos de Europa.

Hoge bergtoppen in Cantabrië

Wie tijdens een rondreis door Noord-Spanje op zoek is naar imposante bergtoppen, reist af naar de bergketen Picos de Europa. Deze bergketen in Cantabrië is een van de indrukwekkendste van heel Spanje. Loodrechte bergpieken steken als imposante reuzen uit de grond, boven het groene landschap. Langs de steile rotswanden loopt een avontuurlijk wandelpad, de Via Ferratas. Bezoek daarnaast de schitterende Camburerokloof om het afgelegen pittoreske dorp Bulnes te bereiken. Voor een spannende ondergrondse ervaring reis je naar de noordkust van Cantabrië. Hier bevinden zich de prehistorische grotten van Ribadesella en de kalksteengrotten van Monte El Castillo.