Rondreis Zuid-Spanje

Tijdens een rondreis door Zuid-Spanje geniet je van zon, zee en vooral veel cultuur, want deze regio is rijk aan historische steden en indrukwekkende bezienswaardigheden.

Rondreis door Zuid-Spanje

Fijne mix van culturele uitstapjes en ontspannen!

Tijdens een rondreis door Zuid-Spanje geniet je van zon, zee en vooral veel cultuur, want deze regio is rijk aan historische steden en indrukwekkende bezienswaardigheden. Van het imposante Alhambra in Granada tot de levendige stad Sevilla en het charmante bergdorp Mijas met zijn opvallende witte huisjes: er valt zoveel te zien! Ruimte voor ontspanning is er natuurlijk ook: op de goudgele stranden van de Costa del Sol kun je volop genieten van de zon en de zee!

Onze rondreistips door Zuid-Spanje

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven

Een absolute must wanneer je een rondreis door Zuid-Spanje maakt: een bezoek aan het Alhambra in Granada.

Rondreis door Zuid-Spanje: het indrukwekkende Alhambra

Een absolute must wanneer je een rondreis door Zuid-Spanje maakt: een bezoek aan het Alhambra in Granada. Dit beroemde middeleeuwse Moorse complex met zijn bijzondere rode kleur en schitterende interieur staat natuurlijk bovenaan je culturele verlanglijstje. Niet alleen is het een van de populairste bezienswaardigheden in Spanje, Unesco rekent het terecht tot de werelderfgoederen. Je hebt zeker een dag nodig om de paleizen, het fort en de bijbehorende tuinen van Alhambra te bezoeken. Vanaf het fort heb je bovendien een geweldig uitzicht over de bergen van de Sierra Nevada en het glooiende Andalusische landschap.

Sevilla: de stad als openluchtmuseum

Een rondreis door Zuid-Spanje brengt je van het ene culturele hoogtepunt naar het andere. Sevilla is zo'n historische parel die je tijdens een vakantie in deze regio niet mag overslaan. Niet voor niets wordt de stad een openluchtmuseum genoemd. Ook hier zijn de Moorse invloeden nog duidelijk zichtbaar, zoals in El Real Alcázar, het koninklijke paleis van Sevilla. Op het Plaza de España kom je juist de renaissancestijl tegen en vallen de fraaie tegelmozaïeken en boogbruggen op. Sevilla is de bakermat van de flamenco en in de wijk Triana vind je talloze barretjes waar deze dans wordt beoefend!