Stedentrip Frankrijk

Bij een stedentrip in Frankrijk denk je waarschijnlijk meteen aan de romantische hoofdstad Parijs

Romantisch genieten

Tijdens een stedentrip in Frankrijk

Bij een stedentrip in Frankrijk denk je waarschijnlijk meteen aan de romantische hoofdstad Parijs. Deze wereldberoemde metropool biedt zoveel mogelijkheden, dat je hier gemakkelijk een lange tijd doorbrengt. Frankrijk heeft echter nog veel meer te bieden dan de Eiffeltoren en het Louvre. Zo is het zonnige Nice aan de Côte d'Azur zeker een aanrader.

Onze stedentrips tips in Frankrijk

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven

Ontdek Parijs, de stad van de liefde

De romantische stad Parijs prijkt bij menig verliefd paar op de eerste plaats van het verlanglijstje. Samen met je geliefde hand in hand slenteren langs de Seine of de kunstenaarswijk Montmartre bezoeken, is een prachtig idee. Ook proef je smakelijke streekgerechten (zoals de echt moules-frites) in de uitstekende restaurants die hier tijdens je stedentrip in Frankrijk te vinden zijn. Voor de waaghalzen is een bezoek aan de Eiffeltoren zeker de moeite waard. Na een klim van maar liefst 1665 trappen ervaar je een panoramisch uitzicht over Parijs. Vooral 's avonds is de aanblik van de vele stadslichtjes onvergetelijk romantisch. Parijs biedt echter meer dan alleen de iconische Eiffeltoren. Bezoek bijvoorbeeld het Louvre, waar je de wereldberoemde Mona Lisa terugvindt. Wees er vooral vroeg bij, want het kan in het populaire museum aardig druk worden! Bovendien is de magische Notre-Dame een aanrader. Deze prachtige kathedraal ligt op een eiland in de Seine, dichtbij het Louvre.

Bezoek de stad Nice tijdens een stedentrip in Frankrijk

Nice, de parel in het zonnige zuiden

Wie meer zin heeft in een stedentrip naar Frankrijk met veel zon, kiest voor het prachtige Nice. Deze stad ligt in het zuiden van Frankrijk, aan de azuurblauwe Middellandse Zee. Hier struin je over gezellige markten, flaneer je op een terras aan de boulevard of geniet je van een ontspannen zonvakantie op het schitterende strand. Vanaf Castle Hill heb je een adembenemend uitzicht over het oude centrum, de Promenade des Anglais en de haven. Actieve vakantiegangers maken tijdens de stedentrip in Frankrijk gebruik van de lange trappen, maar er is ook een lift aanwezig. Na een verblijf in het zonnige Nice keer je als herboren van je stedentrip in Frankrijk terug.