Last minute stedentrip

Tijdens een stedentrip proef je een andere cultuur, ga je heerlijk shoppen of ontdek je het bruisende uitgaansleven van een wereldstad.

Ga er even heerlijk tussenuit

Met een last minute stedentrip!

Heb je een aantal vakantiedagen over en heb je zin om er even tussenuit te gaan? Een last minute stedentrip is dan een perfect idee. Tijdens een stedentrip proef je een andere cultuur, ga je heerlijk shoppen of ontdek je het bruisende uitgaansleven van een wereldstad. Struin bijvoorbeeld over Las Ramblas in Barcelona, bezoek de gezellige winkels van Londen of beklim de 1665 trappen van de Eiffeltoren.

Onze last-minute stedentrip tips

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven

Een last minute stedentrip in Barcelona is meteen ook een heerlijke strandvakantie!

Struin over Las Ramblas in Barcelona

Een aantal dagen in het teken van Spaanse tapas, zon, terrasjes en strand. Een last minute stedentrip in Barcelona is meteen ook een heerlijke strandvakantie! Een van de bekendste bezienswaardigheden is de Sagrada Família. Deze wereldberoemde basiliek, ontworpen door architect Gaudí, trekt jaarlijks vele bezoekers. Slenter daarna over Las Ramblas, de bekendste boulevard van de stad. Om even uit te rusten van een dagje cultuur ga je naar Parc del Laberint d'Horta. Dit is het oudste stadspark, aan de voet van de Collserola heuvels. Natuurlijk mag een bezoek aan het ruim vijf kilometer lange gouden zandstrand niet ontbreken!

Ontdek het bruisende Londen

Londen is misschien wel de leukste stad in Europa voor een last minute stedentrip. De Engelse stad is een mengelmoes van wijken, dorpjes en voorsteden met ieder een eigen karakter. Bezoek Buckingham Palace, de officiële residentie in Londen van de Britse monarch. Dagelijks vindt hier een ceremonie plaats met de wisseling van de wacht. Wandel daarna naar het Palace of Westminster en de wereldberoemde Big Ben. Hebben je voeten even rust nodig? Stap dan in het gigantische reuzenrad de Londen Eye. In een half uur tijd zie je alle hoogtepunten van de stad. Winkelliefhebbers kijken hun ogen uit in de beroemde winkelstraten Oxford Street, Bond Street, Regent Street en Covent Garden.

Voor een romantische last minute stedentrip is het betoverende Parijs een aanrader.

Een bezoek aan het romantische Parijs

Voor een romantische last minute stedentrip is het betoverende Parijs een aanrader. Maak een rondvaart over de rivier de Seine, die dwars door de stad loopt. Bekijk je de stad liever vanuit de hoogte? Beklim dan de 320 meter hoge smeedijzeren toren voor een panoramisch uitzicht over de lichtstad. Hier bevindt zich ook een sfeervol restaurant, waar je 's avonds een schitterend uitzicht over de duizenden lichtjes in de stad hebt. Kunstliefhebbers genieten van de prachtige kunstwerken in het Louvre zoals de Mona Lisa van Leonardo da Vinci.